Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach evidujú v tejto sezóne zatiaľ 21 letných terás

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Prevádzkový čas letných terás je s hudobnou produkciou do 22.00 h. Bez hudby si môžu návštevníci vychutnať posedenie vonku do polnoci.

Michalovce 14. mája (TASR) – Sezóna letných terás v Michalovciach sa už začína, v súčasnosti ich na pozemkoch mesta evidujú 21. TASR o tom informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková. „Žiadosti sa podávajú na odbor výstavby, životného prostredia a miestneho rozvoja. Po spracovaní sa žiadosť predkladá na komisiu dopravy a miestneho rozvoja, schvaľuje ich primátor mesta,“ uviedla Palečková.

Za záber verejného priestranstva letnou terasou sa vyrubuje daň v sadzbe 0,10 eura za štvorcový meter (m2) na deň v centrálnej mestskej zóne, mimo nej zaplatia prevádzkovatelia za jeden m2 na deň sumu 0,05 eura.

Terasa musí mať podľa Palečkovej podlahu, ktorá vylúči umiestnenie stoličiek a stolov priamo na dlažbe. „Musí byť ohradená zábradlím, taktiež musí spĺňať hygienické, bezpečnostné a estetické hľadisko,“ konkretizovala kritériá hovorkyňa s tým, že prevádzkovateľ terasy je povinný dodržať peší koridor 2,25 metra od priečelia budovy.

Prívody vody a elektriny nesmú vytvárať prekážky chodcom, môžu sa používať plynové lampy. „Umiestňovať sudy, vrecia s odpadkami, prepravky a iný prevádzkový materiál na letnej terase nie je prípustné,“ uviedla Palečková. Podľa nej musí byť obsluha letnej terasy zabezpečovaná z objektu stálej prevádzky.

Prevádzkový čas letných terás je s hudobnou produkciou do 22.00 h. Bez hudby si môžu návštevníci vychutnať posedenie vonku do polnoci.