Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach investovali do modernizácie technológie v kine Centrum

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Michalovce investovali do nákupu moderného polarizačného 3D systému a 1200 kusov 3D okuliarov z vlastných finančných prostriedkov.

Michalovce 27. februára (TASR) - Kino Centrum v Michalovciach prešlo technologickou modernizáciou. Kino má nové premietacie plátno a laserový projektor. TASR o tom informovala referentka odboru komunikácie a marketingu Marcela Andréová s tým, že michalovské kino je druhým najnavštevovanejším jednosálovým kinom na Slovensku.

Projekt Redigitalizácia obrazu kina Centrum zahŕňal výmenu starého premietacieho plátna za nové strieborné perforované kinoplátno a nahradenie výbojkového projektoru moderným laserovým typom. Súčasťou modernizácie bola aj inštalácia nového kinoservera s príslušenstvom. Od tejto inovácie očakávajú, že prinesie divákom kvalitnejší vizuálny zážitok, čo zahŕňa lepšiu farebnosť, jas a kontrast obrazu. "Laserový projektor zároveň znamená vyššiu životnosť svetelného zdroja a menšie ekologické zaťaženie, keďže odpadne výmena lámp a vznik odpadu z nich," uviedla Andréová.

Okrem toho mesto Michalovce investovalo do nákupu moderného polarizačného 3D systému a 1200 kusov 3D okuliarov z vlastných finančných prostriedkov.

Celkové náklady na redigitalizáciu dosiahli približne 126.000 eur, pričom dotácia z Audiovizuálneho fondu predstavovala 49.000 eur. Prvé premietanie s novou technológiou je naplánované na 28. februára.