Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Moldave nad Bodvou vzniklo klzisko za približne 20.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

V Moldave nad Bodvou bolo v predchádzajúcich obdobiach len provizórne klzisko v lokalite Pod kopcom. Keďže nešlo o chladenú ľadovú plochu, podmienky na korčuľovanie boli obmedzené.

Moldava nad Bodvou 27. decembra (TASR) – Obyvatelia Moldavy nad Bodvou a blízkeho okolia sa môžu korčuľovať na vytvorenej ľadovej ploche. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa mesta Nikola Koložová, klzisko si už žiadali.

„Mnohí na korčuľovanie využívali okolité rybníky. Za klziskom dokonca cestovali do Košíc alebo do Rožňavy. Vďaka ľadovej ploche už nemusia nikam chodiť, je blízko a využívať sa dá do plus desať stupňov Celzia,“ uviedla s tým, že sa nachádza v areáli prírodného javiska, na priestranstve Mestského kultúrneho strediska (MKS) za jeho hlavnou budovou. Rozmery ľadovej plochy sú 20x15 metrov.

Ako pripomenula, v Moldave nad Bodvou bolo v predchádzajúcich obdobiach len provizórne klzisko v lokalite Pod kopcom. Keďže nešlo o chladenú ľadovú plochu, podmienky na korčuľovanie boli obmedzené. „Mestské zastupiteľstvo schválilo na zriadenie klziska približne 20.000 eur a nevyžaduje si špeciálnu údržbu. O prevádzku sa stará brigádnik, ktorého zamestnáva MKS, ktoré za chod klziska zodpovedá,“ povedala Koložová.

Ľadová plocha je určená hlavne pre rekreačných korčuliarov a pre rodiny, ktoré si plochu môžu prenajať. Miestne školy môžu klzisko využívať zadarmo v určených termínoch. Počas sviatkov, zimných a jarných prázdnin je klzisko prístupné prevažne od 10.00 h do 20.00 h. O hodinu dlhšie bude k dispozícii 29. a 30. decembra. Na Silvestra (31.12.) bude možné korčuľovať sa na spomínanom klzisku do 13.00 h a na Nový rok od 14.00 h, rovnako aj počas sviatku Zjavenia Pána, resp. Troch kráľov (6.1.).