Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Košický kraj

Podporné centrum Embraca poskytuje košickým študentom nové skúsenosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Študenti pracujú na polovičný úväzok na finančnom oddelení. Ďalším populárnym nástrojom pre študentov sú aj exkurzie.

Košice 31. januára (TASR) - Podporné centrá svetových spoločností sa snažia pripravovať budúcich absolventov na prax, aby ich prechod zo študentského do pracovného života bol bezproblémový. Patrí medzi nich i podporné centrum Global Business Support (GBS) spoločnosti Embraco v Košiciach.

Tri študentky košickej technickej univerzity (TUKE) tam našli uplatnenie v rámci personálneho lízingu. Pracujú na polovičný úväzok na finančnom oddelení. "Pripravujú sa tak na možnosť získať po ukončení štúdia prácu na plný úväzok v našom centre," hovorí líderka pre ľudské zdroje v centre GBS Adriána Riško Stankiewicz.

Ďalším populárnym nástrojom pre študentov sú podľa jej slov exkurzie. Počas akademického roka budú mať študenti príležitosť navštíviť GBS, pričom si môžu vyskúšať prácu naživo so systémom SAP, databázami a špeciálnymi programami. "Študenti získajú predstavu, čo patrí k práci na tom-ktorom oddelení, kde by si vedeli predstaviť štart svojej budúcej kariéry," dodáva Riško Stankiewicz.



Počas akademického roka takto prídu do GBS štyri turnusy po 20 študentov, dve skupiny z TUKE a dve z Podnikovohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach.

Najnovšou iniciatívou je pripravovaná cesta dekana Ekonomickej fakulty TUKE Michala Šoltésa a generálneho riaditeľa GBS Raula Moreiru v rámci programu Erasmus do Lisabonu. "So zástupcami tamojších univerzít preberú možnosti zvyšovania jazykovej zdatnosti slovenských študentov v portugalskom jazyku, ktorý je pre Embraco kľúčový," doplnil hovorca spoločnosti Embraco Slovakia Anton Oberhauser.