Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V stredu sa začnú v Košiciach skúšobné jazdy električiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Pôjde o technicko-bezpečnostnú skúšku, ktorej účelom je kontrola všetkých častí modernizovanej trate, najmä uloženia a upevnenia koľajníc, presnosť ukotvenia trolejového vedenia, umiestnenie zastávok.

Košice 7. augusta (TASR) – So skúšobnými jazdami električiek na trase od Steel Arény po okružnú križovatku Moldavská v Košiciach sa začne v stredu 8. augusta. Mesto Košice pripomína, aby boli vodiči v úseku stavby opatrní, keďže tadiaľ električky nejazdili už dlhší čas. Pre TASR to uviedla hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová.

Ako povedala, pôjde o technicko-bezpečnostnú skúšku, ktorej účelom je kontrola všetkých častí modernizovanej trate, najmä uloženia a upevnenia koľajníc, presnosť ukotvenia trolejového vedenia, umiestnenie zastávok a pod. "Skúška pozostáva z troch častí, a to bežnej jazdy, rýchlej jazdy a jazdy so zaťaženou električkou - sú v nej naložené vrecia s pieskom. Výsledky skúšok sa evidujú v protokoloch, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou kolaudácie električkovej trate," spresnila Šnajdárová.

Električková doprava bola v úseku od okružnej križovatky Moldavská po križovatku Štúrova – Kuzmányho – Žižkova odstavená od 7. apríla. Ako Šnajdárová povedala, mesto Košice má snahu, aby v danom úseku mohli začať jazdiť električky ešte pred začiatkom školského roka.