Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Veľký požiar zasiahol v noci strechu historického domu na Jesenského

Požiar strechy domu na Jesenského ulici. Foto: Youtube

Košice 11. decembra (TASR) – K rozsiahlemu požiaru strechy historickej budovy s bytmi a stolárskou dielňou došlo v noci na dnes v centre Košíc na Jesenského ulici. Z bytov evakuovali obyvateľov, k zraneniam nedošlo.

Hasiči likvidovali požiar celú noc, od 21.30 do zhruba 6.00 h, počas toho došlo aj k výmene zasahujúcich príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). "Predbežne odhadnutá škoda priamo na mieste požiaru je 250.000 eur," uviedol pre TASR krajský operačný dôstojník HaZZ v Košiciach. Príčina požiaru je v štádiu zisťovania.

Video zásahu hasičov pri požiari:





Hasiči na mieste zásahu zistili, že ide o požiar strechy, ktorý bol v treťom štádiu horenia. V objekte sa nachádzala aj stolárska dielňa. Z bytov evakuovali troch dospelých a tri deti.

"Celkovo sa na zásahu podieľalo 22 hasičov s piatimi kusmi veľkej techniky. "Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru použili tri C-prúdy a dva vysokotlaké prúdy," informoval operačný dôstojník.

Zásah bol vzhľadom na podmienky komplikovanejší, k dielni v podkroví patril rôzny drevený materiál. Strecha mala drevenú konštrukciu, na ulici sa nachádzali autá, ktoré museli byť presunuté, aby nedošlo k ich poškodeniu.