Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V ponuke Vianočných trhov v Michalovciach budú aj koncerty a divadlo

Erb mesta Michalovce Foto: Heraldický register

Sprievodný kultúrny program trhov odštartuje už vo štvrtok (11. 12.) večer adventným organových koncertom v priestoroch michalovského, rímskokatolíckeho kostola Narodenia Panny Márie.

Michalovce 9. decembra (TASR) - Atmosféru príchodu najobľúbenejších sviatkov roka umocnia v meste Michalovce o niekoľko dní tradičné Vianočné trhy. Uskutočnia sa tam už po 23. raz, opätovne v sprievode pestrého kultúrneho programu.

V predajnej ponuke michalovských trhov v dňoch 12. a 13. decembra budú rôzne druhy tovarov, občerstvenia ale aj výrobky tradičných ľudových remeselníkov. Jarmočné stánky nájdu obyvatelia a návštevníci mesta na uliciach Obchodná, Sládkovičova a na parkovisku pred Mestským kultúrnym strediskom (MsKS).

Sprievodný kultúrny program trhov odštartuje už vo štvrtok (11. 12.) večer adventným organových koncertom v priestoroch michalovského, rímskokatolíckeho kostola Narodenia Panny Márie.

Po piatkovom (12. 12.) otvorení trhov na námestí, vystúpia na tamojšej centrálnej tribúne spevácke skupiny Stráňanka, Vánok a Starši chlopi z Mihaľovec. Piatkový kultúrny program vyvrcholí podvečer v priestoroch MsKS premiérou novej hry Ochotníckeho divadla pri fontáne s názvom Zostane to v rodine.

MsKS pozýva verejnosť do svojich priestorov aj v sobotu 13. decembra. Uskutoční sa tam vianočný program v réžii salónneho orchestra Afrodite a akordeónového virtuóza Michala Červienku, spojený s odovzdávaním cien mestského časopisu Michalovčan.

Veľká sála MsKS ponúkne návštevníkom a obyvateľom mesta zaujímavý program do tretice aj počas nadchádzajúcej nedele, keď sa tam uskutoční koncert speváčky Kataríny Koščovej. V jej hudobnom programe zaznejú najobľúbenejšie slovenské vianočné koledy.

TASR informovali z Mestského úradu v Michalovciach.