Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Pri Trebišove plánujú vybudovať vinárstvo za šesť miliónov eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Vo vinárstve sa bude spracovávať 464 ton hrozna.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Košická spoločnosť Chateau Grand Bari, s.r.o., plánuje v katastri obce Bara v okrese Trebišov vybudovať vinársky komplex za približne 6 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

Vinárstvo je navrhované ako polyfunkčný komplex, v ktorom bude vo vzájomnej priestorovej a prevádzkovej väzbe umiestnené spracovanie hrozna a výroba vína, uskladnenie, zrenie, plnenie a distribúcia vína, odbyt výrobkov a doplnkové funkcie, ako degustácia, prezentácia výrobkov a podobne.

Vo vinárstve sa bude spracovávať 464 ton hrozna, z čoho vyplýva výstavba výrobných objektov vrátane technologického vybavenia na spracovanie, uskladnenie a plnenie vína s ročnou produkciou 300.000 litrov, výstavba prevádzkových priestorov so skladmi, laboratóriom, kanceláriou a šatňami, parkovacími miestami, predajňou a vonkajšími terasami na posedenie. S výstavbou by sa malo začať v marci 2015, skončiť by sa mala v septembri 2016.

Chateau Grand Bari, s.r.o., Košice vznikla v máji 2004. Predmetom jej činnosti je okrem iného výroba hroznového a ovocného vína, ak aj poľnohospodárstvo - rastlinná a živočíšna výroba. Firma eviduje základné imanie vo výške 15.000 eur.