Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Na Vindšachtskom tajchu sa dnes zídu ľadové medvede

Ľadové medvede Foto: TASR/AP Photo

Na Vindšachtskom jazere v Štiavnických Baniach sa dnes zídu ľadové medvede, o 14.00 h sa tu totiž koná 6. ročník zimného plávania s názvom Štiavnické letokruhy.

Štiavnické Bane 30. novembra (TASR) - Na Vindšachtskom jazere v Štiavnických Baniach sa dnes zídu ľadové medvede, o 14.00 h sa tu totiž koná 6. ročník zimného plávania s názvom Štiavnické letokruhy.

"Ľadové medvede sme začínali pred šiestimi rokmi. Po oslovení otužilcami z Bratislavy sme sa na to dali," hovorí starosta Stanislav Neuschl. Myšlienka podujatia, otužovanie ako súčasť zdravého životného štýlu, sa už podľa jeho slov ujala aj medzi miestnymi, keďže do plávania v chladnej vode sa zapájajú aj niektorí obyvatelia.

Celé podujatie začína registráciou účastníkov v miestnej základnej škole. "Potom o 14.00 hodine spoločne ideme k jazeru Vindšachta a spoločne zapíname stopky. Všetci otužilci naraz vstúpia do vody. Niektorí plávajú, preplávajú jazero, niektorí sú len bližšie, a sú ponorení pri kraji," vysvetlil starosta s tým, že každý zotrvá vo vode toľko, koľko vydrží.

Minulý rok sa na podujatí zúčastnilo 63 otužilcov, tento rok očakávajú organizátori podobný počet. Po absolvovaní plávania v chladnej vode je pre nich pripravené teplé občerstvenie.