Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Viva Talent Festival ponúka prehliadku rôznych žánrov umenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Zahraniční účastníci zároveň využívajú pripravený relaxačno–kultúrny program so spoznávaním krás Košíc a jeho okolia.

Košice 8. apríla (TASR) – Multižánrový medzinárodný festival v umeleckej tvorivosti detí a mládeže vo veku od šesť do 26 rokov Viva Talent Festival sa koná týchto dňoch v Košiciach. Účastníci sa prezentujú a súťažia v hudbe, speve, tanci, divadle a výtvarnom umení.

"Festival pozostáva zo súťažnej a prezentačnej časti, ktorá vyvrcholí v programe Galashow. Ten bude spojený s vyhodnotením súťaží a odovzdávaním ocenení porotou zloženou z profesionálov a odborníkov umeleckého sveta zo Slovenska i zahraničia. Ocenenia dostanú nielen účastníci, ale aj pedagógovia. V programe Galashow porota vyhlási Laureáta veľkej ceny Grand Prix súťaže - festivalu," uviedla organizátorka festivalu Katarína Rusnáková.

Ako uviedla, na festivale sú zúčastnia súťažiaci zo Slovenska a z Ukrajiny. Tento rok sú obsadené všetky žánrové nominácie. Súťažiaci sa prezentujú v 30 programových číslach z rôznych škôl, umeleckých telies i jednotlivo. Zahraniční účastníci zároveň využívajú pripravený relaxačno–kultúrny program so spoznávaním krás Košíc a jeho okolia.

"Výhodou účasti na tomto festivale je získavanie schopností a zručností v oblasti umenia, konfrontácia a spoznávanie iných možností. Nadväzovanie nových priateľstiev a zviditeľnenie sa na verejnosti, čo je hlavným cieľom festivalov Projektu Konfigurácia TALENT, do ktorého Viva Talent Festival patrí," dodala Rusnáková.

Festival sa koná v priestoroch Centra voľného času, Popradská 86 v Košiciach a potrvá do utorka (12.4.).