Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Základná škola Jozefa Urbana v Košiciach sa opäť zmení na Hravenisko

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Už po piatykrát sa Základná škola (ZŠ) Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach premení na čarovný svet hier a hračiek.

Košice 16. novembra (TASR) - Už po piatykrát sa Základná škola (ZŠ) Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach premení na čarovný svet hier a hračiek. Stane sa tak o týždeň v sobotu a nedeľu 22. a 23. novembra, kedy sa v priestoroch školy bude konať obľúbený Festival hier a zábavy pre deti a dospelých pod názvom Hravenisko. „Počas oboch dní od 9. do 19. hodiny sa budú môcť malí i veľkí návštevníci Hraveniska do sýtosti hrať a zabávať vo viac ako 50 miestnostiach školy,“ informoval riaditeľ ZŠ Róbert Schwarcz.

V triedach, telocvičniach, učebniach, jedálni aj na chodbách budú pripravené hlavolamy, logické a vedecké hračky, stavebnice, spoločenské hry, hracie konzoly, modely a hračky na diaľkové ovládanie, kreatívne hračky či hračky na podporu pohybu a rozvoj myslenia. Okrem toho budú pripravené dva detské kútiky, elektroautíčka a trampolíny. „Komu by to bolo málo, môže sa nechať namaľovať na tvár, môže sa zúčastniť tvorivých dielní či pozrieť si ukážky prvej pomoci, výroby bábok, zastaviť sa v knižnici alebo sa zahrať s maskotmi,“ dodáva Schwarcz.

Bohatý bude podľa neho aj sprievodný program na pódiu, v ktorom vystúpi Ujo Ľubo so svojou minidiskotékou, tanečný súbor Myšičky, deti z košických škôl a mnohí ďalší. Aj v tomto roku bude Hravenisko priateľské k deťom, čiže pre mamičky najmenších detí bude pripravené parkovisko pre kočiare, miestnosť na prebaľovanie a kojenie, možnosť zohriatia stravy a ďalšie služby. Keďže Základnej škole Jozefa Urbana záleží na životnom prostredí, na Hravenisku sa bude separovať odpad. Počas celého dňa budú pre návštevníkov k dispozícii bufety aj čajovňa.

„V minulom roku navštívilo Hravenisko viac ako 8000 ľudí z celého východného Slovenska. Veríme, že podujatie svojou jedinečnosťou a našou snahou pripraviť ho čo najlepšie a najzaujímavejšie, pritiahne aj v tomto roku podobný počet detí, ale aj dospelých, ktorí sa chcú vrátiť do detských čias a stráviť niekoľko hodín obyčajným hraním sa,“ zdôraznil Schwarcz. Tohtoročné Hravenisko bude teda opäť plné hier, hračiek, sprievodných aktivít a programu. Viac informácií o podujatí je možné nájsť na stránke www.hravenisko.sk.