Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Zimnú sezónu v strediskách Jahodná a Kavečany odštartuje počasie

V lyžiarskych strediskách Jahodná a Kavečany pri Košiciach odštartujú zimnú sezónu v posledný deň tohto roka. Na Jahodnej spustia prevádzku v stredu (31.12.) už o 17.00 h, v oboch strediskách bude od 22.00 h tradičná silvestrovská lyžovačka s ohňostrojom, šampanským a kapustnicou. Snímka z lyžiarskeho strediska Jahodná 30. decembra 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vlani odštartovali zimnú sezónu v Jahodnej a Kavečanoch v posledný deň roka.

Košice 15. novembra (TASR) - Na zimnú lyžiarsku sezónu sa chystajú športovo-rekreačné strediská Jahodná a Kavečany pri Košiciach. Ich vedúci Ján Petróci pre TASR povedal, že sezóna sa začne hneď, ako im vyjde v ústrety počasie. Vtedy budú môcť začať s umelým zasnežovaním.

"So zasnežovaním začíname približne pri mínus dvoch stupňov Celzia, závisí to aj od vlhkosti vzduchu," spresnil Petróci. V Jahodnej plánujú ako novinku pre najmenších pripraviť detský areál s tubingovou dráhou.

Deti sa môžu v strediskách sánkovať, bobovať, okrem toho využiť lyžiarsku a snoubordovú škôlku v ohraničenom chránenom priestore. Rok čo rok pribúda mierne podľa Petróciho v košických strediskách počet snoubordistov, tí majú dostupný areál v Kavečanoch. V Jahodnej bude tento rok k dispozícii päť až šesť vlekov v závislosti od snehových podmienok.

Cenu denných lístkov pre lyžiarov tento rok upravili. Petróci upozornil, že tak urobili po asi desiatich rokoch. Lyžiari zaplatia tento rok o dve eurá viac.

Vlani odštartovali zimnú sezónu v Jahodnej a Kavečanoch v posledný deň roka. V roku 2014 prekvapilo lyžiarov pri Košiciach novoročné oteplenie, prevádzku museli v strediskách prerušiť na pár dní.