Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Zlomený strom zasiahol ženu, pomáhali jej záchranári

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V súvislosti s dažďom a vetrom mali hasiči v Košickom kraji v pondelok večer a v noci viacero výjazdov.

Košice 16. júna (TASR) – Zlomený strom počas pondelkovej (15.6.) búrky zasiahol ženu v Košiciach - Starom Meste. Poranenú Košičanku (1973) previezli záchranári do nemocnice.

Oznámenie o nešťastnej udalosti na Svätoplukovej ulici dostali hasiči krátko pred 17.00 h. "Išlo o záchranu osoby, ktorú zasiahol padnutý strom a na mieste sa jej snažili pomôcť občania a príslušníci Policajného zboru. Hasiči záchranári poskytli postihnutej prvú pomoc a monitorovali jej zdravotný stav do príchodu Rýchlej zdravotnej pomoci," uviedol dnes pre TASR košický krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Tomáš Berzetei. Padnutý strom hasiči odstránili z chodníka.

Ženu previezla sanitka do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). "CT vyšetrenie nepreukázalo vážne zranenie, ide o ľahšie poranenie s predpokladanou liečbou maximálne 42 dní," uviedla pre TASR hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

V súvislosti s dažďom a vetrom mali hasiči v Košickom kraji v pondelok večer a v noci viacero výjazdov. Krajský operačný dôstojník HaZZ v Košiciach pre uviedol, že celkovo zasahovali v 16 prípadoch, išlo o spadnuté konáre, či odčerpávanie vody z cesty. Prvý výjazd v súvislosti s počasím mali o 17.00 h, situácia sa upokojila tesne pred polnocou.