Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Zmeny v železničnom cestovnom poriadku v Košickom kraji

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Od nového grafikonu pribudne v kraji 7 osobných vlakov, 3 rýchliky a 4 regionálne expresy.


Košice 11. decembra (TABLET.TV) - Od 14. decembra so zmenou železničného cestovného poriadku bude v Košickom kraji jazdiť 46 diaľkových a 203 regionálnych vlakov. Na väčšine trás budú môcť cestujúci cestovať s pravidelným prestupom do 30 minút. 25 percent spojov v prímestskej regionálnej doprave bude jazdiť v nových a modernizovaných vozňoch a pohodlných poschodových jednotkách.
Od nového grafikonu pribudne v kraji 7 osobných vlakov, 3 rýchliky a 4 regionálne expresy. Okrem toho aj v sobotu pôjde rýchlik R930 z Košíc do Zvolena.

Na trati 180 z Košíc do Popradu- Tatier v čase rannej dopravnej špičky v smere do Košíc a opačne v popoludňajšej špičke budú regionálne vlaky jazdiť každú hodinu, v sedle každé dve hodiny. Budú zabezpečené prípoje v uzlových staniciach- Košice, Kysak, Margecany a Poprad-Tatry. Nový osobný vlak pôjde v pracovné dni polhodinu po dvanástej hodine z Košíc.

Na trati 190 Košice- Čierna nad Tisou v rannej špičke v smere do Košíc a v popoludňajšej špičke opačne pôjdu vlaky v hodinovom takte, v sedle každé dve hodiny. Kvôli podnetom pracujúcich v nočných zmenách zaviedli na trase železnice nový pár osobných vlakov. Spoje majú prípoje na diaľkové linky v Košiciach. Jediný regionálny expres Tokaj bude zastavovať aj v obci Biel.

Na trati 173 Margecany- Nálepkovo- Červená Skala bude v rannej a popoludňajšej špičke hodinový takt, v sedle dvojhodinový. Pribudli tu nové regionálne expresy a osobné vlaky. S cieľom oživenia cestovného ruchu sa zmenila koncepcia dopravnej obsluhy územia. Ostatné zmeny posilňujú návoz študentov do Gelnice a do Margecian z obcí od Nálepkova. V rannej špičke budú na trase Nálepkovo- Margecany vlaky jazdiť v 30 minútovom intervale.