Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Zvieratá z košickej ZOO si opäť pochutia na tekvicových strašidlách

Na snímke mláďatá emu v košickej ZOO. Foto: TASR/František Iván

Na dvojdňové jesenné prázdniny, ktoré budú koncom októbra, pripravuje ZOO aj ďalšie aktivity.

Košice 25. októbra (TASR) – Týždeň duchov odštartuje v pondelok (26.10.) v Zoologickej záhrade (ZOO) v Košiciach. Aj tento rok sa tam budú zhotovovať tekvicové strašidlá.

„Týždeň duchov, ktorý potrvá do nedele 1. novembra, je výzvou pre žiakov základných škôl, ktorí chcú predviesť svoj kumšt a šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel. Všetky svietiace, blikajúce a inak príťažlivé diela budú v tomto období zdobiť areál,“ informovala Eva Malešová z oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO.

Dodala, že pre spomínanú akciu predĺžia otváracie hodiny. Počas nadchádzajúceho týždňa bude ZOO otvorená mimoriadne od 9. do 17.30 h. Z voľného vstupu sa budú tešiť návštevníci, ktorí si prinesú vlastnú tekvicu. "Pre tvorcov strašidiel budú pripravené štyri stanovištia s tekvicami rôznych veľkostí,“ vysvetlila Malešová.

Ako ďalej uviedla, aj v tomto roku sa tekvicové zubaté hlavy, vrátane dužiny, stanú pochúťkou pre kopytníky a iné zvieratá.

Na dvojdňové jesenné prázdniny (29. a 30.10.) pripravuje ZOO ďalšie aktivity. Pôjde o kŕmenie kozičiek a ovečiek, súťaže na tému Spoznaj zvieratká a pre vopred dohodnuté skupiny pripravia aj špeciálne komentované kŕmenie surikát.