Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

Dvaja mladíci útočili lopatami: Ohrozovali 40-ročného muža

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Lopatou rozbili sklo na vchodových dverách rodinného domu, vnikli do vnútra a lopatou zaútočili na 40-ročného muža.

Huncovce 20. júna (TASR) – Dvaja muži mali v pondelok (18.6.) v obci Huncovce, okres Kežmarok, napadnúť svojich susedov s lopatami. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že kežmarský vyšetrovateľ obvinili Huncovčanov vo veku 17 a 20 rokov z prečinov porušovania domovej slobody a výtržníctva. „Starší je obvinený aj z prečinu ublíženia na zdraví," dodal.

K incidentu podľa hovorcu došlo v pondelok krátko pred 19. hodinou, kedy sa obaja obvinení snažili nasilu vstúpiť do rodinného domu svojho 22-ročného suseda. Pritom lopatou rozbili sklo na vchodových dverách, vnikli do vnútra a lopatou zaútočili na 40-ročného muža. „Obaja nereagovali na výzvu, aby dom opustili, poškodzovali zariadenie a fyzicky zaútočili aj na ďalšieho obyvateľa domu. Odišli až potom, čo prišiel do domu ďalší 42-ročný obyvateľ, ktorý ich vyzval, aby prestali a odišli," priblížil hovorca s tým, že do domu sa ešte neskôr vrátili, hádzali kamene a tehly, ktorými zasiahli 39-ročnú ženu a jej dcéru. V útoku pokračovali aj pred rodinným domom, lopatami bili 42-ročného muža, ktorému spôsobili viaceré zranenia i 38-ročnú ženu, ktorá ho bránila.

Majiteľovi domu vznikla škoda 220 eur, napadnutí sa budú zo zranení liečiť niekoľko dní. „Policajti obidvoch útočníkov zadržali ešte v ten večer a umiestnili ich do cely policajného zaistenia. Obaja obvinení boli pod vplyvom alkoholu. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol mladší z nich prepustený na slobodu a na staršieho spracoval vyšetrovateľ podnet na vzatie do väzby," uzavrel Džobanik.