Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Jeden hľadal poklady, druhý vyrábal omamné látky, zadržala ich polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Kriminalisti našli 47-ročného muža z okresu Humenné v Zámockej záhrade v Hlohovci, ako prehľadáva trávnaté plochy. Pri sebe nemal žiadne rozhodnutie, ktoré je potrebné na uvedenú činnosť.

Hlohovec 23. novembra (TASR) – Policajní vyšetrovatelia v Trnavskom kraji obvinili dvoch mužov, ktorí sa previnili voči zákonu. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

Vyšetrovateľ obvinil z prečinu poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva 47-ročného muža z okresu Humenné. V utorok (20. 11.) ho kriminalisti našli v Zámockej záhrade v Hlohovci, ako prehľadáva trávnaté plochy. Pri sebe nemal žiadne rozhodnutie, ktoré je potrebné na uvedenú činnosť.

Policajti ho preto obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajnú stanicu. Pri sebe mal okrem funkčného detektora železný nit a dva medené pliešky. Po vznesení obvinenia bol spis v tzv. superrýchlom konaní predložený na súd. "V tomto prípade zákon poruší každý, kto bez oprávnenia vyhľadáva, vykope, vyzdvihne, premiestni alebo prechováva archeologický nález alebo inak poškodzuje alebo znehodnocuje archeologické dedičstvo. Priťažujúcou okolnosťou je, ak tak urobí za pomoci detektora kovov alebo detekčným zariadením, za čo môže hroziť trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov," uviedla Linkešová.

Polícia v Piešťanoch obvinila zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 22-ročného muža z okresu Hlohovec. Policajná hliadka bola privolaná k incidentu na parkovisko čerpacej stanice v Piešťanoch.

Pri riešení sporu jeden z mladíkov vyhodil na podlahu auta taxislužby štyri plastové vrecká s neznámou sušinou. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a vykonali potrebné úkony. "Zaistenú sušinu zaslali na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo, že osoba mala pri sebe minimálne 11 dávok marihuany. Vyšetrovateľ muža obvinil z prechovávania drog, za čo mu môže hroziť trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov," informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave.