Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Lupiči prepadli vozidlo bezpečnostnej služby a ušli s miliónmi eur

Ilustračná snímka Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Francúzske médiá uviedli, že mladú rukojemníčku uniesli v meste Lyon, pričom ešte v tú istú noc ju polícia našla pri ceste neďaleko obce Tramoyes, severovýchodne od Lyonu.

Paríž 10. februára (TASR) - Trojica ozbrojených mužov odetých v čiernom a s maskami na tvári sa zmocnila pri švajčiarskom meste Lausanne obrneného vozidla prevážajúceho peňažnú hotovosť. Lupičom sa podarilo utiecť s miliónmi eur, oznámila agentúra DPA.

Pri incidente, ku ktorému došlo v noci zo štvrtka na piatok, nikto neutrpel zranenia, potvrdila polícia kantónu Vaud. Dcéru jedného z pasažierov vozidla zobrali komplici páchateľov v susednom Francúzsku ako rukojemníčku, po prepade vozidla ju neskôr prepustili. Neznámi lupiči ukradli všetku hotovosť nachádzajúcu sa vo vozidle.

Príslušné úrady nezverejnili presnú výšku lupu, ale francúzska spravodajská stanica BFM TV informovala, že dodávka mohla prevážať 13 až 26 miliónov eur. Vozidlo patrilo nemenovanej švajčiarskej bezpečnostnej službe. Lupiči ho prinútili odbočiť z diaľnice a zastaviť na parkovisku.

Páchatelia z miesta činu ušli na terénnom vozidle. Francúzske médiá uviedli, že mladú rukojemníčku uniesli v meste Lyon, pričom ešte v tú istú noc ju polícia našla pri ceste neďaleko obce Tramoyes, severovýchodne od Lyonu. Miestna prokuratúra sa k prípadu odmietla bezprostredne vyjadriť.