Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Krimi

V Maďarsku obvinili Španiela, ktorý z Brazílie pašoval 4,5 kg kokaínu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie až do 15 rokov.

Budapešť 11. novembra (TASR) - Hlavná prokuratúra maďarského hlavného mesta vzniesla v týchto dňoch obvinenie voči turistovi zo Španielska, ktorý sa podľa spisu obvinenia pokúšal z Brazílie do Maďarska prepašovať 4,5 kilogramu kokaínu, informoval dnes spravodajský server Origo.hu.

Príslušníci Národného úradu pre dane a clá (NAV) muža s kontrabandom v hodnote takmer 100 miliónov forintov (približne 320.000 eur) odhalili ešte 1. marca po prílete na Medzinárodné letisko Ferenca Liszta. Drogy mal schované v bočných stenách kufra a v ruksaku.

Podľa prokuratúry Španiel pri vypočúvaní uviedol, že ho kontaktovali v španielskej Malage, aby z Brazílie prepašoval drogy do Európy, za čo mu ponúkli 5000 eur. Žil údajne zo dňa na deň, preto túto ponuku prijal.

Muž odcestoval do Holandska, kde mu dovtedy neznáma osoba odovzdala peniaze, letenky a poskytla rady. Potom odletel do Brazílie a prevzal drogy. Do Budapešti priletel cez Dubaj a na letisku maďarskej metropoly ho odhalili colníci.

Prokuratúra ho obvinila z trestného činu držania veľkého množstva drog. Ak mu súd preukáže vinu, hrozí mu trest odňatia slobody až do 15 rokov, píše Origo.hu.