Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Krimi

Muži obvinení v prípade Kuciakovej vraždy odmietajú vinu

Na archívnej snímke sviečky a kvety na počesť zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny na Námestí SNP v Bratislave v utorok 27. februára 2018. Foto: TASR - Jakub Kotian

O všetkých doteraz obvinených bude v nedeľu rozhodovať sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre prípravné konanie v Banskej Bystrici.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Všetci traja muži obvinení v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej - Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. - odmietajú vinu. Podľa televízie JOJ zároveň Tomáš Sz. podal voči obvineniu sťažnosť.

O všetkých doteraz obvinených bude v nedeľu rozhodovať sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre prípravné konanie v Banskej Bystrici. Prokurátor podal návrh na väzbu týchto troch mužov a ženy Aleny Z. Všetci štyria sú obvinení v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.