Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

VIDEO: NAKA zadržala dvoch podozrivých z vraždy poslanca M. Rakovského

Zadržanie jedného z podozrivých z úkladnej vraždy poslanca Mareka Rakovského. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Vozidlo s 29-ročným poslancom Marekom Rakovským vybuchlo v roku 2013 v Žiari nad Hronom.

Bratislava/Žiar nad Hronom 3. októbra (TASR) - Protizločinecká jednotka NAKA v stredu v ranných hodinách zadržala dve osoby podozrivé z vraždy žiarskeho poslanca Mareka Rakovského. Polícia o tom informuje na svojom profile na sociálnej sieti.

Zadržanie druhého z podozrivých z úkladnej vraždy poslanca Mareka Rakovského.
Foto: TASR - KR PZ v Bratislave


Vozidlo s 29-ročným poslancom Marekom Rakovským vybuchlo v roku 2013 v Žiari nad Hronom. "Vďaka precíznej práci, ktorá nepoľavila ani po piatich rokoch, protizločinecká jednotka NAKA dnes v ranných hodinách zadržala dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy," informuje polícia.

V roku 2013 vybuchlo vozidlo s 29-ročným poslancom Marekom Rakovským v Žiari nad Hronom. Vďaka precíznej práci, ktorá nepoľavila ani po piatich rokoch, protizločinecká jednotka NAKA dnes v ranných hodinách zadržala dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy.
Foto: TASR - KR PZ v Bratislave


Dve osoby podozrivé z vraždy žiarskeho poslanca zadržali vo Veľkom Krtíši


Dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy žiarskeho mestského poslanca Mareka Rakovského, ktorá sa stala ešte v roku 2013, zadržali policajti Národnej protizločineckej jednotky NAKA v súčinnosti s útvarom osobitného určenia v stredu v skorých ranných hodinách vo Veľkom Krtíši počas akcie Tornádo.



"Po zadržaní boli vykonané dve domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov," uviedol v oficiálnom stanovisku na sociálnej sieti riaditeľ protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian s tým, že súčasne sa vykonávajú ďalšie procesné úkony.

Pri vražde bol podľa jeho slov použitý nástražný výbušný systém umiestnený na spodnej časti vozidla poslanca. Počas riadenia vozidla došlo k jeho výbuchu, následkom ktorého utrpel Rakovský zranenia, ktorým na mieste podľahol.