Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Nemecká polícia identifikovala podpaľača podozrivého zo štyroch vrážd

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri požiari koncom marca zahynula štvorčlenná bulharská rodina, ďalších deväť osôb bolo hospitalizovaných s rôznymi zraneniami.

Berlín 10. apríla (TASR) – Nemecká polícia v stredu oznámila, že dva týždne po ničivom požiari v meste Solingen, pri ktorom zahynuli štyri osoby, sa jej podarilo identifikovať podozrivého podpaľača. Je ním 39-ročný bývalý obyvateľ bytového domu, ktorý zhorel. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Pri požiari koncom marca zahynula štvorčlenná bulharská rodina, ďalších deväť osôb bolo hospitalizovaných s rôznymi zraneniami.

Muž je tiež podozrivý, že dva týždne pred požiarom sa mačetou pokúsil zavraždiť inú osobu a spôsobil jej život ohrozujúce zranenia. Preto bol na neho vydaný zatykač. Vyšetrovatelia po útoku mačetou počas prehliadky jeho bytu našli indície vedúce k podpaľačskému útoku.

Podozrivý bol z bytového domu vysťahovaný pre neplatenie nájmu. V čase požiaru ho zachytili v blízkosti miesta činu bezpečnostné kamery a na záberoch pôsobil podozrivo.

Vyšetrovateľom sa počas expertného skúmania miesta požiaru podarilo na drevenom schodisku nájsť stopy urýchľovača horenia.