Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Počas Týždňa prevencie na železnici odhalili takmer 250 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Policajti tiež podrobili 265 zamestnancov železničnej prepravy dychovej skúške, všetky s negatívnym výsledkom.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Polícia počas Týždňa prevencie na železnici odhalila takmer 250 priestupkov, vypátrala osem vecí pochádzajúcich z trestnej činnosti a tri osoby, po ktorých bolo vyhlásené pátranie. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Policajti skontrolovali 676 vlakov osobnej prepravy a vykonali 613 kontrol na železničných staniciach. Skontrolovali aj 14 úschovní batožín a 73 úschovných skriniek a viac ako 800 osôb," ozrejmila Bárdyová. Najčastejšie priestupky boli prechádzanie cez koľaje na miestach, kde je to zakázané, a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky zistené pri kontrolách prevažne na železničných priecestiach.

Policajti tiež podrobili 265 zamestnancov železničnej prepravy dychovej skúške, všetky s negatívnym výsledkom. "Dychovú skúšku vykonala aj takmer dvadsiatka vodičov motorových vozidiel, traja z nich šoférovali pod vplyvom alkoholu," dodala hovorkyňa. Zároveň urobili 20 prednášok k problematike bezpečného správania sa na železnici pre žiakov základných škôl.

Počas 24 hodín trvania policajnej akcie, ktoré si každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru stanovilo individuálne, sa do akcie zapojilo takmer 400 policajtov. Cieľom akcie, ktorá sa na Slovensku uskutočnila v dňoch 8. až 14. apríla a organizuje ju Európska asociácia železničných polícií (RAILPOL), je zvyšovanie bezpečnosti v železničnej doprave.