Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Krimi

POLÍCIA: Pod Tatrami niekto ukradol poľovnícky posed

Ilustračné foto Foto: TASR

Škoda spôsobená pre Štátne lesy Tatranského národného parku so sídlom v Tatranskej Lomnici bola vyčíslená na 1000 eur.

Malý Slavkov 9. marca (TASR) – Krádež poľovníckeho posedu nahlásil na políciu v utorok (8. 3.) dopoludnia 38-ročný Alexander z Huncoviec. Informáciu potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Posed sa nachádzal v katastrálnom území obce Malý Slavkov. „K jeho krádeži malo dôjsť niekedy v dňoch 4. až 8. 3. Zatiaľ neznámy páchateľ v lesnom poraste odcudzil poľovnícky posed, pozostávajúci zo štyroch nosných drevených pilierov, ktoré boli dlhé šesť metrov,“ uviedla dnes Migaľová.

Škoda spôsobená pre Štátne lesy Tatranského národného parku so sídlom v Tatranskej Lomnici bola vyčíslená na 1000 eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku na základe tejto skutočnosti začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Neznámy muž vzal mladíkovi bundu a fyzicky ho napadol

Polícia objasňuje priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, ktorý sa stal 13. februára okolo 4.45 h v Brezne v blízkosti disco klubu na Nábreží dukelských hrdinov. Priestupku sa dopustil doposiaľ neznámy muž, ktorý si pod zámienkou vyskúšania obliekol bundu iného 19-ročného muža. Keď si bundu pýtal naspäť, tak ho neznámy muž bezdôvodne fyzicky napadol a následne ušiel.

"Mužovi spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie a škodu spôsobenú krádežou vo výške 40 eur," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová s tým, že po mužovi polícia pátra.

Polícia má podľa jej slov k dispozícii kamerové záznamy, na ktorých je podozrivý muž zachytený v spoločnosti ďalšieho muža. "Podozrivý je vo veku okolo 25 rokov, je vysoký približne 180 cm, má krátke tmavé vlasy. Pohyboval sa v spoločnosti rovnako starého muža, ktorý je nižšej postavy, má dlhšie vlasy, po bokoch vystrihané. Žiadame občanov, ak mužov na záberoch spoznali, aby akékoľvek informácie o ich totožnosti oznámili na telefónnom čísle 158," dodala Petrovičová.

Polícia začala v prípade nehody autobusu trestné stíhanie

Bez ťažkých zranení sa zaobišla dopravná nehoda autobusu, ku ktorej došlo v Sobranskom okrese. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Alexander Szabó. V súvislosti s nehodou začala polícia trestné stíhanie.

K udalosti došlo v utorok (8.3.) medzi obcami Nižná Rybnica a Veľké Revištia. Autobus, v ktorom sa viezlo 13 cestujúcich viedol 50-ročný muž. "V úseku cesty pred križovatkou zvanou Gajdoš, pravými kolesami vozidla vyšiel na nespevnenú krajnicu a následne do priekopy, kde sa prevrátil a šmykom narazil do stromu," priblížil Szabó.

Pri nehode utrpeli ľahké zranenie dvaja cestujúci a vodič, s časom trvania liečenia približne sedem dní. Dychovou skúškou sa u vodiča požitie alkoholu nezistilo. Na autobuse, ktorý vlastní stropkovská spoločnosť, vznikla škoda 10.000 eur.

Polícia začala v súvislosti s nehodou trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. "Príčina a bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodal Szabó.