Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

VIDEO: Polícia žiada o pomoc verejnosť po podvode na seniorke

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri podvode prišla 81-ročná seniorka z Bratislavy o 7700 eur.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 9. apríla (TASR) - Policajti z hlavného mesta vyšetrujú ďalší z podvodov, pri ktorých sú obeťou dôverčiví seniori. Tentoraz v jeho dôsledku prišla 81-ročná seniorka z Bratislavy o 7700 eur. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff zároveň požiadal o pomoc verejnosť.

Podvodníci podľa jeho slov použili klasický spôsob, pri ktorom neznámy muž, prezentujúci sa ako policajt kriminálnej polície, seniorku presvedčil, aby ochránila úspory tým, že ich odovzdá polícii. "V zmysle inštrukcií vybrala zo svojho bankového účtu finančnú hotovosť vo výške 7700 eur, ktoré následne položila na kontajner nachádzajúci sa na Páričkovej ulici. Až keď prišla domov a žiadny "policajt kriminálnej polície" jej už nezavolal, zistila, že sa stala obeťou podvodu," priblížil Szeiff.

V súvislosti s prípadom požiadal o pomoc verejnosť pri stotožnení muža na videu, zverejnenom na profile bratislavskej polície na sociálnej sieti.

"Akékoľvek informácie k jeho totožnosti či pobyte možno oznámiť na bezplatnom čísle 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou súkromnej správy na profile polície na sociálnej sieti," dodal policajný hovorca.