Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Za noc vykradli niekoľko bytoviek a áut, dvojicu zlodejov chytili

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Policajtom v Gabčíkove sa pomocou kamerových záznamov a ich osobnej a miestnej znalosti podarilo zistiť totožnosť možných páchateľov.

Gabčíkovo 9. apríla (TASR) - Zo zločinu krádeže a prečinov neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a poškodzovania cudzej veci spolupáchateľstvom sú obvinení 27-ročný muž a 31-ročná žena, ktorí v Gabčíkove v okrese Dunajská Streda za jednu noc vykradli niekoľko bytoviek a motorových vozidiel. Polícia ich zaistila do dvoch hodín od nahlásenia skutkov, hrozí im trest odňatia slobody až na desať rokov. Informuje o tom trnavská krajská polícia.

"Dvojica z bytových domov odcudzila dva pánske bicykle, elektrickú kolobežku a viacero párov športových topánok. Z dvoch osobných áut zobrali kufrík s náradím a peňaženky s hotovosťou a osobnými dokladmi ich majiteľov. V jednej z peňaženiek našli aj platobné karty, ktoré stihli aj viackrát použiť. Celková škoda sa vyšplhala na viac ako 4500 eur," uvádza polícia.

Policajtom v Gabčíkove sa pomocou kamerových záznamov a ich osobnej a miestnej znalosti vzápätí podarilo zistiť totožnosť možných páchateľov. Aj na základe platieb z ukradnutých platobných kariet ich vypátrali v jednom z miestnych ubytovacích zariadení, kde našli ukradnuté predmety.

Vyšetrovateľ podal podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Kriminálna polícia sa prípadom aj naďalej zaoberá, nie je vylúčené, že dôjde k rozšíreniu vznesenia obvinenia aj za ďalšie skutky.