Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Polícia vypátrala oznamovateľa falošného poplachu v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Bratislavčanovi hrozí v prípade preukázania viny za oznámenie nepravdivej poplašnej správy a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia obyvateľstva trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Polícii sa podarilo objasniť prípad falošného bombového poplachu. Oznámený bol minulú stredu (8.11.), bomba sa mala nachádzať v pobočke jednej z bánk v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Keďže oznamovateľ nešpecifikoval adresu, policajti zasahovali vo všetkých pobočkách banky v Petržalke.

Polícia v tejto súvislosti vzniesla obvinenie 60-ročnému Petrovi R., informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Bratislavčanovi hrozí v prípade preukázania viny za oznámenie nepravdivej poplašnej správy a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia obyvateľstva trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Pyrotechnické prehliadky pobočiek na Tupolevovej ulici, Černyševského ulici, v obchodnom centre na Panónskej ulici, na Námestí hraničiarov a dvoch pobočiek banky v obchodnom centre na Einsteinovej ulici boli ukončené s negatívnym výsledkom. Škodu, ktorá bola uzatvorením pobočiek banky spôsobená, polícia vyčíslila na 9851 eur.