Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Krimi

Slovenská polícia zadržala troch migrantov z Afganistanu

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Bratislave

Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Polícia vyšetruje prípad nelegálnej migrácie. Neznámi páchatelia sa podieľali na nelegálnom prechode troch cudzincov z Afganistanu cez Slovensko. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii začal trestné stíhanie v prípade prevádzačstva. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

"Vo štvrtok (22. 11.) v ranných hodinách pri vykladaní tovaru v priestoroch firmy vo Zvolene oznámil vodič, občan Srbskej republiky, zamestnancom, že v priestoroch návesu nákladného motorového vozidla sa nachádza presne neurčený počet osôb. Privolaním policajnej hliadky z obvodného oddelenia Zvolen bolo zistené, že vo vozidle sa nachádzajú traja nelegálni migranti pochádzajúci z Afganistanu," uviedol Slivka. Dvaja z nich boli vo veku 18 a jeden vo veku 19 rokov. Podľa polície mala ich trasa na Slovensko viesť zo Srbska cez Maďarsko.

Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Hovorca doplnil, že zadržaní migranti z Afganistanu sú v súčasnosti umiestnení v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov Medveďov. "Je voči nim začaté konanie o administratívnom vyhostení," doplnil Slivka.