Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Krimi

Prihlásil sa svedok k vražde J. Kuciaka, spoznal muža z identikitu

Na snímke identikit možného svedka hľadaného v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorý zverejnil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry počas tlačovej konferencie k prípadu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v Pezinku 17. septembra 2018. Foto: TASR/Marko Erd

Prokurátor o hľadanom povedal, že môže disponovať informáciami k samotnému skutku, prípadne osobám, ktoré sa na spáchaní skutku mohli podieľať.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Na polícii vypovedal muž z Veľkej Mače, ktorý tvrdí, že pozná osobu z indentikitu zverejneného v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Informuje o tom na svojom webe denník Nový Čas s tým, že sa mu svedok ozval, má ísť o mužovho exkolegu.

"Bol som najprv v Sládkovičove. Večer ma brali na obvodné oddelenie, tam som mal výsluch. Vypočúvali ma tri a pol až štyri hodiny. Prišla tam vyšetrovateľka z Galanty, zisťovali totožnosť toho pána. Toho našli asi po hodine a pol, volá sa Miroslav Č. a pochádza od Popradu," povedal pre Nový Čas o výsluchu. Prokurátor o hľadanom povedal, že môže "disponovať informáciami k samotnému skutku, prípadne osobám, ktoré sa na spáchaní skutku mohli podieľať".

Úrad špeciálnej prokuratúry detaily možného posunu vo vyšetrovaní komentovať nechce. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme v súčasnosti poskytnúť žiadne ďalšie informácie," reagovala hovorkyňa Jana Tökölyová.

S Miroslavom sa svedok spoznal počas tohto leta v práci, spolu robili murárov na stavbe v Trnave. Obaja bývali v tom čase vo Veľkej Mači, takisto ako Ján Kuciak a Martina Kušnírová. "Robili sme spolu dva týždne v auguste, potom zdrhol z roboty. To bolo niekedy koncom augusta. September už nechodil celý do roboty a potom odišiel do Česka," uviedol.

Susedia Novému Času povedali, že Miroslav býval v obci v podnájme asi rok spolu s rodinou. Naposledy ho videli pred vyše dvomi týždňami. Sused z ulice o Miroslavovi tvrdil, že žil ako asociál a často chodieval do krčmy hrať automaty. V Spišskej Teplici pri Poprade, odkiaľ Miroslav pochádzal, miestni denníku potvrdili, že tam býval a odsťahoval sa na západ.