Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Muž za volantom nafúkal v Rimavskej Sobote viac ako tri promile

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Vodičovi obmedzili osobnú slobodu. Po vykonaní procesných úkonov ho umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní.

Rimavská Sobota 23. júna (TASR) - Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia 37-ročného vodiča osobného motorového vozidla Škoda Octavia, ktorému v dychu namerali 3,23 promile alkoholu.

Muža policajti kontrolovali vo štvrtok (22.6.) o 11.50 h v Rimavskej Sobote na ceste smerom do Košíc. "Vodičovi obmedzili osobnú slobodu. Po vykonaní procesných úkonov ho umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní," informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako ďalej uviedla, v minulom roku policajti evidovali v Banskobystrickom kraji 578 takýchto trestných činov, teda 578 vodičov jazdilo pod vplyvom alkoholu a nafúkalo jedno a viac promile. "Za päť mesiacov tohto roka ich evidujeme už 243," dodala Faltániová.