Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Sudca rozhoduje o väzbe štyroch obvinených v kauze vraždy J. Kuciaka

Na nedatovanej snímke slovenský novinár Ján Kuciak, ktorého zavraždili aj so snúbenicou vo Veľkej Mači a ich telá našli v nedeľu 25. februára 2018. Foto: TASR/AP

Mužov privádzali kukláči po jednom na súd asi hodinu pred začiatkom rozhodovania o ich o väzbe. Jeden z nich si skrýval tvár igelitkou.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, začal v nedeľu krátko po 13.00 h rozhodovať o tom, či vezme do väzby Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A., obvinených z obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy a ďalších trestných činov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Mužov privádzali kukláči po jednom na súd asi hodinu pred začiatkom rozhodovania o ich o väzbe. Jeden z nich si skrýval tvár igelitkou.

Po piatkovej (28.9.) policajnej akcii kukláči priviezli v nedeľu na súd aj tlmočníčku Alenu Zs., štvrtú obvinenú v tejto kauze. Obvinená je za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva. Tlmočnícke služby obvinenej mal podľa medializovaných informácií využívať údajne i podnikateľ Marian Kočner. Špecializovala sa na taliansky jazyk.

Prokurátor ani obhajcovia sa nechceli pred rozhodovaním ŠTS pre médiá vyjadriť.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, má súvisieť s Kuciakovou prácou novinára.