Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

V Taliansku zatkli členov gangov, páchali poisťovacie podvody

Ilustračné foto. Foto: TASR

Svojim obetiam gangy sľubovali odmenu vo výške 30 percent zo sumy vyplatenej poisťovňou za škodu, čo - v závislosti od charakteru zranení - mala byť údajne suma do 150.000 eur.

Palermo 8. augusta (TASR) - Talianska polícia odhalila a v stredu pozatýkala členov dvoch zločineckých zoskupení, ktoré sa v oblasti Palerma na ostrove Sicília špecializovali na poisťovacie podvody. Pre svoje podvody vyhľadávali ľudí, ktorí boli za finančnú odmenu ochotní podieľať sa na falšovaní nehody a dokladov o škodovej udalosti.

Tieto zločinecké gangy hľadali budúcich vykonávateľov poistných podvodov medzi narkomanmi, alkoholikmi, nezamestnanými alebo osobami vo finančnej tiesni. S ich účasťou potom na cestách v okolí Palerma inscenovali dopravné nehody, ku ktorým potom privolali záchrannú službu i políciu.

Svojim obetiam gangy sľubovali odmenu vo výške 30 percent zo sumy vyplatenej poisťovňou za škodu, čo - v závislosti od charakteru zranení - mala byť údajne suma do 150.000 eur.

Súčasťou dohody bolo, že domnelí poškodení si mohli vybrať, ktorú z kostí si kvôli hodnovernosti nechajú zlomiť. Polícia však svojím vyšetrovaním zistila, že gang svojim obetiam vyplácal 50-100 či maximálne 400 eur, a to dokonca aj v prípadoch, keď v dôsledku schválne spôsobených zranení musia používať invalidný vozík.

Vlani v januári jeden zo spomínaných gangov dokonca svojou neopatrnosťou a nepozornosťou pri lámaní kostí spôsobil smrť najatému Tunisanovi. Ani to však páchateľom nezabránilo v tom, aby jeho telo pohodili na kraj cesty a následne vymáhali od poisťovne odškodné za zranenia s následkom smrti.

Talianska polícia v stredu v rámci vyšetrovania tejto kauzy zadržala 11 podozrivých. Medzi nimi je aj zdravotná sestra, ktorá gang zásobovala liekmi proti bolesti podávané obetiam, aby utlmili ich výkriky pri lámaní kostí vlastnou váhou.