Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

V banskobystrickom kraji sa rozmohli vlámania do bytov a domov

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - KR PZ Banská Bystrica

Zlodeji vyčíňali v uplynulom týždni aj v bytoch v Hliníku nad Hronom a v Jelšave.

Banská Bystrica 13. novembra (TASR) - Až deväť prípadov krádeží vlámaním do bytov a domov zaznamenala v uplynulom týždni polícia v Banskobystrickom kraji. Najviac prípadov eviduje vo Zvolene (tri) a po dva v Žiari nad Hronom a v Revúcej. TASR o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vo Zvolene sa v jednom prípade zlodej vlámal do bytu na ulici M. Rázusa. Ukradol peniaze, čím majiteľovi krádežou a poškodením spôsobil škodu viac ako 3000 eur. V ďalšom prípade polícia eviduje vlámanie do bytu na Strážskej ceste. Odtiaľ zlodej ukradol peniaze a zlaté šperky so škodou viac ako 3000 eur. Ďalší zlodej sa vlámal do rodinného domu vo Zvolenskej Slatine. Ukradol notebooky, tablety, motorovú pílu, náramkové hodinky, mobilný telefón a šperky. Majiteľovi spôsobil škodu viac ako 266 eur.

V Žiari nad Hronom sa zase zlodej vlámal do dvoch bytov na Hviezdoslavovej ulici. V jednom ukradol rôzne zlaté a strieborné šperky, čím majiteľovi spôsobil škodu takmer 600 eur, z druhého bytu síce nič neukradol, ale poškodením pôsobil škodu 80 eur.

Ďalšie vlámania registruje polícia v Tornali, v Žihľave v okrese Veľký Krtíš a tiež v Lučenci. Tam dokonca zlodej ukradol horský bicykel a 12 párov topánok. Zlodeji však boli v uplynulom týždni aj v bytoch v Hliníku nad Hronom a v Jelšave.

"Dva prípady už polícia objasnila a na objasnení ďalších intenzívne pracuje," uviedla k prípadom Faltániová. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. "Obidvaja obvinení už boli v minulosti súdne trestaní," dodala.