Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

V Česku odhalili sieť výrobcov drog, ako aj ich laboratórium

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kriminálne zoskupenie tvorili zväčša občania vietnamskej národnosti.

Praha 3. októbra (TASR) - O operácii Royal, v rámci ktorej česká Národná protidrogová centrála preverovala trestnú činnosť zločineckej siete osôb orientovaných na výrobu a dodávky suroviny potrebnej na rozsiahlu nelegálnu výrobu metamfetamínu, informoval v stredu web Polície ČR.

Podľa rovnakého zdroja došlo na území Česka v tejto súvislosti doteraz k zadržaniu a obvineniu šiestich osôb, členov organizovanej skupiny, ako aj odhaleniu veľkoobjemového laboratória, v ktorom prebiehala priemyselná extrakcia pseudoefedrínu. Samotný proces výroby bol koncentrovaný do česko-nemeckých prihraničných oblastí a na územie spolkovej republiky.

Kriminálne zoskupenie tvorili zväčša občania vietnamskej národnosti, ktorí využívali aj kontakty na krajanov v oboch spomínaných krajinách.

Bezpečnostné zložky našli pri obhliadke dejiska trestnej činnosti množstvo odpadkového materiálu z viacerých cyklov extrakcie, ktoré zodpovedá výrobe asi 200 kilogramov metamfetamínu.

Obvineným, ktorých ďalšia možná trestná činnosť je predmetom vyšetrovania, hrozia v prípade potvrdenia viny súdom 12-ročné tresty väzenia.