Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Známy futbalista nezastavil policajtom auto, dostal mastnú pokutu

Hráč Realu Kolumbijčan James Rodriguez Foto: TASR/AP

Rodriguez sa vraj ponáhľal na tréning Realu Madrid.

Madrid 2. marca (TASR) - Kolumbijský futbalový reprezentant James Rodriguez dostal pokutu 10.400 eur za to, že napriek opakovanej výzve policajnej hliadky nezastavil svoje vozidlo a pokračoval v jazde. Incident sa udial 1. januára, keď sa ofenzívny stredopoliar Realu Madrid ponáhľal na tréning svojho tímu. Informáciu priniesla španielska tlač i viaceré britské médiá.

Dopravní policajti na madridskom obchvate M-40 chceli Rodriguezovo Audi R8 podrobiť cestnej kontrole. Šofér však ignoroval výzvy neoznačeného policajného vozidla na zastavenie. Rodriguez následne poriadne dupol na plynový pedál a unikal hliadke rýchlosťou 200 km/h, pričom nereagoval na výzvy príslušníkov polície prostredníctvom megafónu ani na húkanie sirén.

Právny zástupca kolumbijského futbalistu pred vyšetrovateľom uviedol, že jeho klient sa obával únosu neznámych páchateľov a preto pokračoval v jazde. Okrem toho údajne nepočul sirénu, pretože mal vo svojom vozidle hlasno pustenú hudbu.

Rodriguez sa môže do pätnástich dní odvolať voči výške pokuty za nezastavenie vozidla policajtom. Ďalšia mu hrozí za prekročenie rýchlosti.