Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Bratislavské jazzové dni ponúkajú šancu aj mladým hudobníkom

Na snímke skupina Ľudové Mladistvá počas otvorenia Bratislavských jazzových dní v Bratislave 20. októbra 2017. Foto: TASR/Dano Veselský

Podujatie rozbieha domáca formácia Ľudové Mladistvá.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Priaznivcom špičkovej jazzovej hudby čaká víkendový hudobný sviatok. V bratislavskej Incheba aréne sa začal 43. ročník medzinárodného festivalu Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľňa 2017. Na trojdňovom sviatku hudby od piatka do nedele (22.10.) sa predstavia skoro dve desiatky zahraničných aj domácich interpretov a skupín.

Organizátori festivalu aj tento rok ponúkli šancu koncertovať na hlavnom pódiu mladým a talentovaným hudobníkom a tak podujatie rozbieha domáca formácia Ľudové Mladistvá. Tá vyhrala minulý rok súťaž Pódium mladých talentov a výhrou bola práve možnosť koncertovať na hlavnom pódiu.



Ľudové Mladistvá sú projektom mladého skladateľa a klaviristu Martina Majla Štefánika. Deväťčlenná skupina spája prvky folklóru, jazzu, vážnej aj modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodých prvkov je v aranžmánoch Štefánika ojedinelá. Jeho rukopis spočíva v invenčnom, inovatívnom prístupe k spracovaniu ľudových piesní.



Prvý festivalový večer sa predstavia harfistka a speváčka Laura Perrudin z Francúzska, speváčka Hailey Tuck zo Spojených štátov a rovnako americké zoskupenie Roy Hargrove Quintet.