Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Do Bratislavy opäť zavíta svetová hviezda jazzu Al Jarreau

Foto: TASR/Tomáš Halász

Zoznam účinkujúcich v slovenskej metropole rozšíri slávny jazzman Al Jarreau. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Bratislava 26. marca (TASR) - Bratislavský Majestic Music Club privíta 14. mája ďalšieho z velikánov svetovej hudobnej scény. Zoznam účinkujúcich v slovenskej metropole rozšíri slávny jazzman Al Jarreau. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Sedemnásobný držiteľ ceny Grammy je na scéne už viac ako 40 rokov, debutový album s názvom We Got By vydal v roku 1975. O tri roky neskôr získal prvé ocenenie za album Look To The Rainbow ako najlepší džezový spevák. V marci 2001 sa stal držiteľom hviezdy na Hollywoodskom chodníku slávy. Okrem toho, že neustále cestuje po svete a koncertuje, venuje sa v súčasnosti aj nahrávaniu nového albumu. Jeho ostatným počinom bolo vydanie výberu svojich najväčších hitov s názvom The Very Best Of Al Jarreau v roku 2009.



Rodák z amerického Milwaukee v štáte Wisconsin, soulový a džezový spevák, skladateľ aj hráč na perkusie Al Jarreau (1940) začínal so spevom v gospelovom zbore. Na prvej LP platni účinkoval už v roku 1965. Od roku 1968 vystupoval v kluboch na západnom pobreží. Dnes má na svojom konte viac ako 21 štúdiových albumov. V 80. rokoch bodoval aj v americkej singlovej hitparáde. V rámci Bratislavských jazzových dní mal na Slovensku dva koncerty, 25. októbra 2008 v Košiciach a o deň neskôr v Bratislave.