Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Andrea Bocelli a Adriana Kučerová si v Bratislave zaspievajú duet

Foto: Andrea Bocelli

Spolu so svetovým tenoristom Andreom Bocellim si v Bratislave zaspieva aj mladá slovenská sopranistka Adriana Kučerová.

Bratislava 17. júna (OTS) - Obaja sólisti sa stretnú na jednom javisku po prvý raz. Exkluzívny koncert jedného z najznámejších talianskych spevákov súčasnosti s názvom „Vianočný“ sa uskutoční len pár dní pred štedrým dňom, 20. decembra 2013 o 19.00 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Lístky na jedinečnú kultúrnu udalosť sa predávajú v sieti ticketportal a na stránke www.andreabocelli.com/tickets.

Andrea Bocelli – spevák s veľkou charizmou robí klasickému opernému umeniu veľkú službu. Podarilo sa mu spopularizovať tento žáner, čo je úžasné. Ľudia majú zábrany chodiť do opery a na klasické koncerty, majú pocit, že to nie je pre nich. Ale môžu si túto hudbu zamilovať aj práve vďaka jeho vystúpeniam. Bude mi cťou zaspievať si s ním, veľmi sa na to teším,“ povedala jedna z našich najúspešnejších sopranistiek Adriana Kučerová, podľa ktorej spojenie Bocelliho a vianočnej atmosféry sľubuje veľký zážitok. Práve kvôli spomínanej vianočnej nálade sa očakáva, že do Bratislavy zavítajú nielen Bocelliho fanúšikovia z ostatných slovenských miest, ale aj zo zahraničia.
Foto: Petra Lajdova
Mladá sopranistka, ktorá už má skúsenosti s tými najprestížnejšími opernými scénami v Európe, zaspieva s Andreom Bocellim duet aj sólové árie. „Som si istá , že diváci si zamilujú repertoár,“ doplnila Kučerová, „bude to unikátny zážitok“.
Koncert bude rozdelený na dve časti. V prvej zaznejú klasické operné árie a piesne, v druhej zaspieva vzácny hosť popové hity zo svojho nového albumu Passione a vianočné skladby.

Ako informoval Peter Ďuriš z agentúry Amadeus, ktorá koncert organizuje, nie je pravidlom, že si Andrea Bocelli pozýva hostí z hosťovskej krajiny. V tomto patrí bratislavský koncert k výnimkám, čo len podčiarkuje jeho výnimočnosť. "Je to česť pre nás a našich umelcov, že máme takúto možnosť,“ doplnil Peter Ďuriš s tým, že sa ešte rokuje o prípadnom ďalšom našom umelcovi, ktorý by mal na koncerte účinkovať.
Andrea Bocelli, rodák z Toskánska sa radí medzi najslávnejších Talianských spevákov všetkých čias. Za dvadsať rokov svojej kariéry predal až 80 miliónov nosičov. Na svetových pódiách spieval spolu so slávnymi svetovými tenormi ako Lucianom Pavarottim, Plácidom Domingom a ženskými vokalistkami ako Sarah Brightman, Jenifer Lopez, Christina Aguilera a Celine Dion. Práve ona povedala, že keby mal Boh hlas a mohol spievať, znel by ako spev Andrea Bocelliho.

29.01.2013 vydal Bocelli svoj nový a veľmi očakávaný 14. štúdiový album Passione, na ktorom sa nachádzajú niektoré z najkrajších ľúbostných piesní vôbec, vrátane niekoľkých duetov s Jeniffer Lopez, Nelly Furtado a trumpetistom Chrisom Bottim.