Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Eddy Amoo, spevák skupiny The Real Thing, zomrel vo veku 74 rokov

Spevák Eddy Amoo z britskej soulovej skupiny The Real Thing zomrel vo veku 74 rokov. Foto: printscreen Youtube.com

Skupina bola pred Eddyho smrťou na turné. Zvyšní členovia kapely uviedli na Twitteri, že v turné budú pokračovať od 7. apríla.

Londýn 24. februára (TASR) - Spevák Eddy Amoo z britskej soulovej skupiny The Real Thing zomrel vo veku 74 rokov.

"S veľkým zármutkom oznamujeme, že nás opustil náš brat a zdroj inšpirácie Eddy Amoo, ktorý zomrel (v piatok) 23. februára ako 74-ročný," napísali na Twitteri zvyšní dvaja členovia kapely Chris Amoo a Dave Smith, ktorých v sobotu citovala tlačová agentúra DPA.

"Eddy bol šouman a legenda," uviedli v tvíte.




Britská spravodajská stanica BBC informovala, že Amoo zomrel náhle v Austrálii.

Skupinu kedysi prezývali "černošskí Beatles" a korene má v období rozmachu merseybeatových kapiel v anglickom meste Liverpool a neďalekých oblastí pri rieke Mersey v 60. rokoch 20. storočia. Táto hudba sa nazýva aj beatová alebo britský beat či merseybeat.

Najväčším hitom skupiny The Real Thing je skladba "You To Me Are Everything" zo 70. rokov minulého storočia, ale kapela zaznamenávala úspech celé desaťročie aj s inými hitmi ako "Can't Get By Without You" a "Can You Feel the Force?"



Eddy a Chris sú synmi prisťahovalcov z Ghany, ktorí sa usadili v Liverpoole, severozápadnom anglickom prístavnom meste pri ústí rieky Mersey.

Skupina bola pred Eddyho smrťou na turné. Zvyšní členovia kapely uviedli na Twitteri, že v turné budú pokračovať od 7. apríla.

"Vďaka podpore fanúšikov si uvedomujeme, koľko lásky má kapela The Real Thing, takže to urobíme pre nich - a pre Eddyho, ktorý by si želal, aby sme aj ďalej cítili túto silu," napísal v tvíte Chris Amoo a parafrázoval tak slová "feel the force" z ich známej piesne.