Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Bryan Adams odohrá v júli koncert v Bratislave

Foto: TASR/Ivan Majerský

Slovensko si ho pamätá z dvoch vystúpení, 19. apríla 2003 v Bratislave a 22. novembra 2006 v Košiciach.

Bratislava 25. apríla (TASR) – Úspešný kanadský spevák a hudobník Bryan Adams opäť zavíta na Slovensko. V sobotu 28. júla odohrá so svojou kapelou koncert v Aegon Aréne bratislavského Národného tenisového centra. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Bryan Adams je jednou z najväčších osobností kanadskej hudobnej scény. Na svojom konte má už viac ako 65 miliónov predaných albumov. Počas svojho turné navštívil aj také krajiny ako Pakistan či Vietnam, kde ako prvý „západniar“ odohral svoj koncert.

Jeho koncertné turné pozostáva väčšinou z jeho najväčších hitov, medzi ktorými nechýbajú Summer Of'69, Please Forgive Me, (Everything I Do) I Do It For You či All For Love alebo Run To You a Heaven. Jednoducho koncert Bryana Adamsa sa určite zaradí k hudobným zážitkom tohtoročného leta. Slovensko si ho pamätá z dvoch vystúpení, 19. apríla 2003 v Bratislave a 22. novembra 2006 v Košiciach.

Všestrannosť Bryana Adamsa potvrdzuje aj fakt, že už niekoľko rokov je známy aj ako špičkový fotograf. Jeho snímky nájdu fanúšikovia nielen na obaloch jeho albumov, ale aj v katalógoch prestížnych módnych značiek.



Kanadský rockový spevák, skladateľ a gitarista Bryan Adams (rodený Brian Guy Adams, *5.11.1959, Kingston, Ontario), začínal v roku 1976 ako spevák v skupine Sweeney Todd. Od roku 1980 na sólovej dráhe, začal ju albumom Bryan Adams, ktorý vyšiel vo februári 1980. V roku 1983 mal v rebríčku prvý hit Straight From The Heart. V americkej TOP 40 hitparáde mal zatiaľ dvadsať dva piesní, štyri z nich sa dostali na prvé miesto.

Jednou z nich bola (Everything I Do) I Do It For You z roku 1991, ktorá bola titulnou vo filme Robin Hood. Bola zaradená aj na úspešný album Waking Up the Neighbours, vydaný v septembri 1991. Na svojom konte má desať štúdiových albumov, ten desiaty s názvom „11“ vydal v marci 2008. K diskografii patria štyri live a päť kompilačných albumov, ten najnovší s názvom Icon vyšiel v auguste 2010.