Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Celeste Buckingham si zahrá v českej letnej komédii Bajkeři

Celeste Buckingham, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Prvá klapka padne v Prahe, nakrúcanie bude pokračovať celý jún v pôvabnom prírodnom prostredí okolia mesta Telč v kraji Vysočina, ale i Českej Kanady.

Bratislava 24. mája (TASR) - Na koniec mája je naplánovaný začiatok nakrúcania českého filmu Bajkeri (Bajkeři). Letná komédia podľa scenára jedného z najvyhľadávanejších súčasných autorov Petra Kolečka (Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka, Padesátka, Masaryk) posadí na bicykle trojicu mladých českých hercov. Okrem Adama Mišíka, Jana Kmínka a Vojtěcha Machutu si v snímke zahrajú Hana Vagnerová, Pavel Nečas, Tomáš Matanoha, Václav Postránecký, Michal Suchánek a ďalšiu hereckú skúsenosť nadobudne speváčka Celeste Buckingham. Prvá klapka padne v Prahe, nakrúcanie bude pokračovať celý jún v pôvabnom prírodnom prostredí okolia mesta Telč v kraji Vysočina, ale i Českej Kanady. Režisérom je debutujúci Martin Kopp (1983), ktorý doteraz režíroval televízne seriály Ulica, Vinári, Ohnivé kura.

Bajkeri majú byť rozšafnou letnou komédiou v štýle kultových snímok Snowboarďáci (2004) a Rafťáci (2006). Nevlastní bratia Jakub a David spoločne s kamarátom Sašom trávia väčšinu času vo svete sociálnych sietí. Vzťahy pre nich predstavujú chaty s virtuálnymi dievčatami, ktoré nikdy nevideli, obživu falošná módna šou, v ktorej sa predstiera niečo, čo nie je a najväčším životným problémom - vybitý mobil alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej "macochy" Terezy na 200-kilometrový cyklovýlet. Za pár dní s prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet, v ktorom život znamená viac, než status na facebooku, naozajstné dievčatá vyzerajú lepšie ako kreslené akčné hrdinky virtuálnych hier a k láske patrí tiež sex. Zrážka so životom síce nesie úskalia, ale s humorom, tentoraz "kolečkovsky" ironickým, sa dá zvládnuť nielen výstup na strmý kopec, stavba stanu, chýbajúca elektrická zásuvka, ale tiež sok v láske.

Komédia s hudbou Jana P. Muchowa, sľubuje i duet Mišík/Buckingham, a tiež jedno hudobné prekvapenie. Producentom filmu je Tomáš Vican, ktorý stál i za "vinárskymi" veselohrami Bobule, drámou Lidice alebo televíznym seriálom Vinári.

Do slovenských kín vstúpia Bajkeri 26. októbra.

TASR informoval Emil Zvarík z distribučnej spoločnosti Continental film.