Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Český slávik 2018 sa neuskutoční z dôvodu zmeny systému hlasovania

Na archívnej snímke Lucie Bílá a Karel Gott. Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Masové hlasovanie skupiny fanúšikov minulý rok spôsobilo, že skupina Ortel a jej líder Tomáš Ortel získali hlasy nad rámec fair play. Agentúra preto zasiahla a skupine body odobrala.

Praha 20. septembra (TASR) - Populárna hudobná anketa Český slávik sa tento rok neuskutoční, informoval vo štvrtok spravodajský server iDNES.cz.

"Problémy posledných ročníkov ukázali, že veľmi otvorený systém hlasovania sa v období rýchleho rozvoja sociálnych sietí ukázal ako jednoducho zneužiteľný," povedal pre český denník Právo Jaroslav Těšínský z usporiadateľskej agentúry Musica Bohemica.

Doterajšie pravidlá umožňujú prostredníctvom sociálnej siete Facebook odovzdať hlasy prakticky komukoľvek, kto sa hudobne prezentuje. Masové hlasovanie skupiny fanúšikov minulý rok spôsobilo, že skupina Ortel a jej líder Tomáš Ortel získali hlasy nad rámec fair play. Agentúra preto zasiahla a skupine body odobrala.

Ak má byť anketa barometrom popularity, musí držať krok s rozvojom sociálnych sietí. Organizátori pracujú na novom projekte ankety, ktorý si však vyžiada čas. Preto sa rozhodli tento rok Českého slávika neorganizovať, píše server iDNES.cz.