Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Dirigent O. Dohnányi bude porotcom medzinárodnej súťaže v Budapešti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na najúspešnejších čaká aj možnosť dirigovať po jednom koncerte v Budapešti, ako aj v Bratislave, ruskom Petrohrade, španielskom regióne Estremadura a talianskom prístavnom meste Janov.

Budapešť 10. septembra (TASR) - Na 2. ročníku Medzinárodnej dirigentskej súťaže Antala Dorátiho v Budapešti si v dňoch 5.-12. novembra zmeria sily 60 najlepších z celkove 380 prihlásených z 33 krajín piatich kontinentov. Informovali o tom v pondelok organizátori súťaže.

Uchádzačov o účasť v trojčlennom finále bude hodnotiť sedemčlenná medzinárodná odborná porota pod vedením Tamása Vásáryho, šéfa hudobných súborov Maďarského rozhlasu. Zastúpenie bude mať v nej aj Slovensko v osobe renomovaného dirigenta Olivera Dohnányiho, ktorý bol svojho času dirigentom Medzinárodnej dirigentskej súťaže Maďarskej televízie.

Na najúspešnejších čaká popri finančnej odmene aj možnosť dirigovať po jednom koncerte v Budapešti, ako aj v Bratislave, ruskom Petrohrade, španielskom regióne Estremadura a talianskom prístavnom meste Janov.

Záverečný galakoncert laureátov súťaže je v Budapešti na programe 12. novembra.