Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Dorota Nvotová vydáva po štyroch rokoch nový album Just!

Foto: TASR/Martin Baumann

Album Just! je opäť jej autorským albumom, podobne ako u predchádzajúceho s názvom Sila vzlyku zložila hudbu aj texty všetkých piesní. Nahrala ho s nepálskymi muzikantmi.

Bratislava 5. mája (TASR) – Herečka a speváčka Dorota Nvotová pripravuje nový album, ktorý pod názvom Just! vydá v závere mája.

Prichádza s ním po štyroch rokoch, vznikol počas jej pobytu v Nepále, keď ako sprievodkyňa po Himalájach aj ako manažérka detského domova písala texty a hudbu.

Album Just! je opäť jej autorským albumom, podobne ako u predchádzajúceho s názvom Sila vzlyku zložila hudbu aj texty všetkých piesní. Aby exotiky nebolo málo, nahrala ho s nepálskymi muzikantmi. Na tejto platni sa spojila s nepálskym gitaristom Bishnom Gurungom, gitaristom nepálskej skupiny The Edge, ktorého miestni obyvatelia považujú za nepálskeho Jimiho Hendrixa. Keď ho Dorota prvýkrát videla hrať v bare, okamžite ju napadlo nahrať album v Nepále a práve on bol jej inšpiráciou a konečným impulzom. Aj keď majú skladby stále svojský, pre Dorotu typický štýl, je v nich cítiť Bishnov prínos, dostala v nich väčší priestor gitara. Na basgitaru a bicie hrajú muzikanti Arjun Gurung a Bimal Paiyar. Prvým singlom z albumu je skladba Cornflakes. TASR informovala marketingová a promo manažérka spoločnosti EMI Slovak Republic Renáta Tomášová.

Dorota Nvotová - Vrany






Herečka a speváčka Dorota Nvotová (1982, Považská Bystrica) mala šesť rokov, keď účinkovala v prvom televíznom filme Tajomstvá pod viečkami, deväťročná hrala v detskom muzikáli Bambi.

Dorota bola členkou česko-slovenskej formácie Overground, v ktorej hrala a spievala spolu so svojím vtedajším manželom Whiskym. V roku 2004 vydala debutový album Dorota Nvotová, v roku 2008 druhý s názvom Sila vzlyku. V súčasnosti strieda pobyt na Slovensku a v Nepále, kde podniká trekingové výpravy. Skúsenosti aj osobné zážitky vydala v roku 2011 v cestopise Fulmaya.