Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Ennio Morricone vypredal najväčšiu a najmodernejšiu českú halu

Ennio Morricone Foto: TASR/AP

Na jeho koncert 9. februára ostáva už len niekoľko VIP vstupeniek.

Bratislava 29. januára (OTS) - Slávny taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone už pomaly, ale isto smeruje svoje kroky do Českej republiky. Jeho pražský koncert sa už nezadržateľne blíži.

V nedeľu 9. februára 2014 o 20:00 hodine sa pod jeho vedením rozoznejú známe melódie nielen filmovej hudby v podaní 170-členného symfonického orchestra. V túto chvíľu je kapacita O2 Arény vypredaná. K dispozícii sú už len posledné vstupenky do sekcie VIP. Tí, ktorí pražský koncert nestihnú však nemusia smútiť.

Na žiadosť samotného maestra bolo pridané ešte jedno vystúpenie v Bratislave.

Autor mnohých skladieb k úspešným filmom prichádza do Českej republiky. Vo svojom veľmi nabitom programe si našiel priestor a oddiriguje koncert v Prahe, Budapešti, Viedni, ale aj v Bratislave.

V minulosti v Prahe nahrával s Českým symfonickým orchestrom svoje hudobné diela. Naposledy to bolo aj pri filme Najvyššia ponuka, za ktorý koncom minulého roku obdržal Európsku obdobu ceny Oscar, cenu Európskej Filmovej akadémie EFA.

Koncert, ktorý je naplánovaný na 9. februára 2014 v pražskej O2 Aréne, je už vypredaný. V predaji ostáva už len niekoľko voľných VIP vstupeniek. Tie si ešte stále môžete zaobstarať v sieti SazkaTicket alebo priamo u usporiadateľa JVS Group.

Všetkých, ktorí si stihli zaobstarať vstupenky určite čaká nezabudnuteľný hudobný zážitok. S istotou môžeme sľúbiť, že zaznejú tie najznámejšie filmové melódie, akými určite sú skladby z filmov Vtedy na západe, Profesionál, Kill Bill, Pre pár dolárov, Bio Raj, či Malena.

"Záujem o vstupenky bol veľký. V túto chvíľu už zostáva len niekoľko posledných VIP vstupeniek do VIP zóny. Žiadne iné vstupenky už k dispozícii nie sú. Veľmi sa na koncert tešíme“ uviedla Lucie Nouzová za usporiadateľskú agentúru JVS Group.

Záujem o koncerty maestra Morriconeho je naozaj veľký aj v rámci celej európskej časti jeho turné. Vystúpenia v Berlíne aj v Paríži sú beznádejne vypredané. Na koncertoch v Zürichu a vo Viedni zostávajú v predaji posledné stovky vstupeniek a predpokladá sa, že vstupenky budú vypredané v najbližšom období.

Tí, ktorí si vstupenky nestačili zabezpečiť, ešte určite poteší správa o tom, že tento osemdesiatpäťročný umelec, ikona filmovej hudobnej scény, na svoju vlastnú žiadosť pridáva ešte jeden koncert.

Ten sa uskutoční na Slovensku, v bratislavskej Slovnaft Aréne a termín koncertu je 5. apríla 2014. Vstupenky na koncert sú ešte stále k dispozícii.