Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Fanúšikovia skupiny IMT Smile tvoria zostavu piesní na koncerty

Ivan Tásler z kapely IMT Smile Foto: Patrik Gerši /TASR

Na základe hlasovania na stránke imtsmile.com sa medzi tie, ktoré odznejú naživo, sa dostali aj také skladby, ktoré neboli hrávané v rádiách.

Bratislava 23. februára (TASR) – Fanúšikovia zostavia koncertný playlist známej prešovskej skupiny IMT Smile na troch marcových klubových koncertoch v Bratislave, Banskej Bystrici a Prahe. Priebežné výsledky sú zatiaľ prekvapujúce, pretože veľa hlasov dostali aj také skladby, ktoré sa nikdy neobjavili v rádiách. Najviac hlasov zatiaľ získala pieseň Bozk, ale ani na prvý singel Nepoznám fanúšikovia nedajú dopustiť. Hlasovanie na internetovej stránke skupiny sa skončí v pondelok 25. februára. Pesničky, ktoré dostanú od fanúšikov najviac hlasov, odznejú naživo 8. marca v Bratislave (Ateliér Babylon), 13. marca v Banskej Bystrici (Ministry of Fun) a 14. marca v Prahe (Palác Akropolis).

Pesničky skupiny IMT Smile v sebe skrývajú mnoho príbehov, a tak ako vznikali, písala sa aj história skupiny. Od chvíle, keď sa objavili na albumoch, začali žiť svojím vlastným životom a stali sa súčasťou ľudí, ktorí si k nim našli cestu. Pesnička Nepoznám uviedla skupinu IMT Smile na slovenskú hudobnú scénu a Miro Tásler si spomína na legendárnu vetu Laca Lučeniča, s ktorým vtedy pracovali v štúdiu. "Priniesli sme demo a Laco nám povedal, že načo sa budeme hrať na Američanov, keď sme Angličania?

Teraz si najobľúbenejšie pesničky IMT Smile vyberajú samotní fanúšikovia. Na základe hlasovania na stránke imtsmile.com sa medzi tie, ktoré odznejú naživo, sa dostali aj také skladby, ktoré neboli hrávané v rádiách. "Niektoré pesničky majú zostať utajené. V tom je možno aj ich čaro. Jednotliví ľudia si ich objavia sami pre seba. Vo vydavateľstve sme neboli tlačení k tomu, aby sme mali zaradiť takú alebo onakú pesničku. Po tejto stránke sme mali vždy absolútnu slobodu," uviedol pre médiá líder kapely Ivan Tásler.

Informáciu pre TASR poskytol Edo Kopček z manažmentu IMT Smile.