Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Žilina žije predstaví lokálnych a celoslovenských interpretov

Billy Barman Foto: Michal Zelník/Soul For Show

Jednou z hlavných myšlienok festivalu je spojenie žilinskej klubovej scény.

Žilina 21. septembra (TASR) - Druhý ročník festivalu Žilina žije ponúkne v piatok 22. septembra v centre Žiliny program zložený z vystúpení najlepších lokálnych interpretov aj zaujímavých headlinerov.

Podľa organizátora festivalu Lukáša Turiaka sa na troch koncertných pódiách predstavia napríklad Billy Barman, Smola a Hrušky, Braňo Jobus, Swan Bride, Bod Omylu, Dave Brannigan či Landless. Najväčšou novinkou v porovnaní s uplynulým ročníkom je umiestnenie jedného z pódií v Novej synagóge.

"Sme veľmi radi, že oproti minulému ročníku sa nám podarilo vylepšiť festival o celoslovensky známe mená. Stále sa nesie v duchu prezentácie toho najlepšieho z lokálnej hudobnej scény, keďže väčšina vystupujúcich interpretov je práve zo Žiliny. Veľmi sa tešíme napríklad na koncert Billy Barman v Novej synagóge. Srdcovkou je Braňo Jobus, ktorý okrem čítačky uvedie aj skladby zo svojho sólového projektu," povedal Turiak.


Plagát k hudobnému festivalu Žilina žije, ktorý sa koná v piatok 22. septembra 2017 v žilinskej Novej synagóge.
Foto: Facebook - Žilina žije funpage

Jednou z hlavných myšlienok festivalu je spojenie žilinskej klubovej scény. "Budeme veľmi radi, ak ľudia využijú to, že za jednu vstupenku sa môžu dostať do štyroch rozličných priestorov a vypočuť si rôzne žánre. Každý klub má svoju charakteristickú atmosféru. Dramaturgicky sme sa snažili program vyskladať tak, aby si každý prišiel na svoje a zároveň si toho stihol pozrieť čo najviac," podotkol organizátor festivalu Žilina žije.

Zdôraznil, že domáce kapely rozhodne nie sú v programe iba "do počtu". "Landless majú pred sebou koncerty v Nemecku, Maďarsku a Poľsku, minulé leto sa ukázali aj na Pohode. Dave Brannigan boli v nominácii na Radio Head Award ako Objav roka a zahrajú si na festivale Sziget, Bod Omylu sa ešte minulé leto stali len druhými slovenskými zástupcami v histórii poľského Woodstocku. Samostatnou kapitolou sú už ostrieľaní Swan Bride, ktorí vydávajú očakávaný nový album a doma vystúpia po dlhšom čase," dodal Turiak.