Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Poznáme držiteľov Zlatej maliny - Najhorší film je Twilight

Foto: TASR/AP

Svetoznáma upírska séria bola s 11 nomináciami favoritom tohtoročných Zlatých malín.

Los Angeles 24. januára (TASR) - Záverečná časť upírskej Ságy Twilight: Úsvit 2 získala v sobotu večer sedem cien Zlatá malina udeľovaných za najhoršie filmové počiny roka.

Snímka získala sošku zlatej maliny za najmenej vydarený film a najhoršie kolektívne herecké obsadenie, hlavná predstaviteľka Kristen Stewartová ako najhoršia herečka a Taylor Lautner ako najhorší herec vo vedľajšej úlohe. Tvorca filmu Bill Condon "zabodoval" aj v režisérskej kategórii.

Svetoznáma upírska séria bola s 11 nomináciami favoritom tohtoročných Zlatých malín. Jednotlivé filmy Twilight sa objavovali v zoznamoch nominácií "Razzies" aj v predchádzajúcich rokoch, ale až doteraz "neuspeli".

Adam Sandler (vľavo) a Andy Samberg v scéne z filmu That's My Boy.Foto: TASR/AP



Najhorší herec roka sa stal Adam Sandler


Najhorším hercom roka 2012 sa stal Adam Sandler za výkon v komédii Môj otec je šialenec. Túto anticenu získal Sandler aj vlani, keď film, v ktorom účinkoval (Jack a Jill) bodoval v každej z desiatich kategórií.

Populárnu speváčku Rihannu vyhlásili za najhoršiu herečku za vedľajšiu úlohu v akčnom filme Bojová loď. Kirsten Stewartová bola ako najhoršia herečka ocenená aj za titulnú rolu vo filme Snehulienka a lovec.

Víťazov 33. ročníka Zlatých malín vyhlásili na základe hlasovania filmových nadšencov. "Razzies" sa už tradične vyhlasujú v predvečer slávnostného odovzdávania Oscarov.