Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

VIDEO: Ninu uvedú tvorcovia a herci na premiérovom turné po regiónoch

Film Nina Foto: www.youtube.com

Nový film režiséra Juraja Lehotského Nina odštartuje svoju púť k slovenským divákom 21. septembra.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Nový film režiséra Juraja Lehotského Nina, ktorý pred pár dňami uviedol v americkej premiére MFF Toronto, odštartuje svoju púť k slovenským divákom 21. septembra. Tvorcovia a herci filmu sa už v premiérový deň vyberú na špeciálne turné, počas troch dní zavítajú s Ninou do piatich slovenských miest.



Príbeh o dieťati, ktoré sa stáva rukojemníkom v zložitých vzťahoch rodičov, v hlavných úlohách s Robertom Rothom, Petrou Fornayovou a Bibianou Novákovou, predstavia postupne v Poprade, Košiciach, Martine, v Novom Meste nad Váhom a v Trenčíne. "Pre divákov, ktorí si však chcú film pozrieť ešte skôr, je pripravená slovenská festivalová premiéra snímky Nina na práve prebiehajúcom MFF Cinematik už 17. septembra," TASR informovala PR manažérka filmu Zuzana Kizáková.

Na premiérové turné sa vyberú režisér a scenárista Juraj Lehotský, scenárista Marek Leščák, hlavná predstaviteľka Bibiana Nováková, strihač Radoslav Dubravský, producent Albert Malinovský a Jozef Tinka z Rady pre práva dieťaťa SR. Turné sa začne 21. septembra v Kine Tatran Poprad, kam zavítajú tvorcovia a herci film osobne uviesť, následne sa presunú do Kina Úsmev v Košiciach, kde budú s divákmi diskutovať po projekcii. Nasledujúci deň (22. 9.) bude mať publikum možnosť opýtať sa tvorcov a hercov svoje otázky po premietaní v Kine Scéna v Martine a 23. septembra zavíta delegácia do Kina Považan v Novom Meste nad Váhom a turné zakončí v ten istý deň v Kine Metro Trenčín.

Film Nina prináša do slovenskej distribúcie Film Europe Media Company.