Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V novej českej komédii bude behať aj Z. Adamovská

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

V ďalších úlohách sa predstavia Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann.

Bratislava 8. januára (TASR) - Koncom januára vstúpi do slovenských kín nový český film Ženy v behu, "komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety". V snímke, ktorá je režisérskym debutom scenáristu Martina Horského, stvárnila hlavnú postavu Zlata Adamovská. "Úlohu maminky, ktorá je hnacím motorom rodiny, zahrala s neuveriteľnou energiou," komentoval Horký obsadenie Adamovskej. V ďalších úlohách sa predstavia Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann.

Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie - zabehnúť maratón. Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Trasu si jednoducho rozdelia na štyri časti a zdolajú viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil výborný kondičný plán. Stačí len začať.

Dcéry sa však do behania veľmi nehrnú. Majú úplne iné starosti. Najstaršia Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenne problémom svojich troch synov a ich otec Karel (Ondřej Vetchý) ju už 20 rokov nevie - alebo nechce, požiadať o ruku. Prostredná Bára (Veronika Khek Kubařová) túži po dieťati, lenže preň zatiaľ nenašla toho pravého otecka. Jej biologické hodiny bijú na poplach. Najmladšia Kačka (Jenovéfa Boková) síce chlapa má, ale ten má jeden zásadný problém - manželku. Zamilovaná Kačka napriek tomu trvá na vzťahu bez budúcnosti. Dcéry majú zjavne momentálne iné priority ako bežecký tréning. Svojrázna mama Věra preto musí napnúť všetky sily, aby rodinnú štafetu previedla cez rad prekážok a komediálnych komplikácií na štart Jindřichovho vysnívaného maratónu.

Zlata Adamovská sa filmového behania nezľakla, aj keď priznáva, že nie je športový typ. "Dnes už síce behá po uliciach veľa ľudí, je to viac-menej módna záležitosť, beh je však pre mňa predovšetkým súčasťou zdravého životného štýlu. Ja rada plávam alebo jazdím na bicykli, behanie ma nikdy nelákalo," doplnila herečka s tým, že aby bola vo forme, začala pár mesiacov pred nakrúcaním filmu trénovať: "Často som si musela privstať, pretože v lete boli úmorné teplá a popoludní by som ubehla sotva 100 metrov. Ráno to bolo okolo dvoch kilometrov."

Českú komédiu Ženy v behu prinesie do kín od 31. januára distribučná spoločnosť CinemArt.